Търговският сектор е водещ по внедряване на CRM технологията у нас

Март 26, 2016 от admin

Най-много реализирани CRM (Customer Relationship Management) проекти в България има в търговския сектор, това сочи проучване на пазара, направено отнезависимата агенция CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co. Данните бяха представени по време на  конференцията „Управление на търговските екипи, мърчандайзинг и дистрибуция. Бизнесът говори за бизнеса!“, организирана от консултантска компания Balkan Services, съвместно с Microsoft България.

В рамките на форума бяха засегнати актуални теми, свързани с избора на CRM решение и неговото успешно внедряване. В конференцията взеха участие както професионалистите от Balkan Servicesи Microsoft България, така и потребители на софтуерната система Microsoft Dynamics CRM. Представители на брандовете Unilever Food Solutions и млечни продукти Боженци представиха реални CRM проекти и разказаха от първа ръка с какви предизвикателства може да бъде съпроводено внедряването на решението и какви са ползите от него.

Данните, представени на конференцията, показват още редица интересни факти за използването на CRM приложения у нас. Според анализаторът Людмил Стойчев, реален старт на пазара на CRM системи в България е поставен през 2001 година, като от тогава до днес такива са внедрени в 17 от 18-те активни индустрии в страната. Броят на вендорите, продали CRM приложения у нас е 38, а общият брой на интеграторите наближава 70.

По време на конференцията бяха обсъдени още основни въпроси, които пряко интересуват бизнес потребителите – кога ни трябва CRMсистема, какво включва целият процес по внедряване и нужен ли ни е Project management. Консултантите от Balkan Services засегнаха актуалната тема за измерване ефективността на един CRM проект и определяне дали той е успешен.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes