Ултрабук лаптопите на Toshiba с допълнителна защита от McAfee в случай на кражба

Февруари 27, 2013 от itFORUM

Toshiba обяви, че ултрабук лаптопите на компанията ще имат достъп до най-новата версия на софтуера за защита при кражба McAfee Anti-Theft, създаден специално за ултрабук устройства в случай, че бъдат загубени или откраднати. Клиентите, закупили ултрабук Toshiba до 31 март 2013г. ще имат безплатен достъп до софтуера за една година, след като се регистрират и го активират.

 

Сред моделите с най-новата версия на софтуера са ултра преносимите Satellite U840 и Satellite U940, първият ултрабук с кино формат 21:9Satellite U840W, перфектен за гледане на филми навсякъде, както и високопроизводителните модели от сериите Satellite Z930/Z830 и Portégé Z930/Z830, а също и  хибридният ултрабук Satellite U920t, който съчетава удобството на таблета с функционалността и удобната клавиатура на лаптопа.

Софтуерът за защита от кражба McAfeeAnti-Theftе създаден съвместно с Intel Corporation с идеята за ползва технологията Intel® Anti-Theft да предостави защита на устройствата и данните на клиентите в днешния динамичен живот с непрекъсната връзка с интернет. Кражбите на лаптопи не са рядкост, затова става все по-важно собствениците им да осигурят нужната защита на устройствата си.  

Софтуерът McAfee Anti-Theft съчетава сигурност, която се активира от хардуера с усъвършенстван софтуер за поддържане на личната информация в безопасност в случай на загуба или кражба на лаптопа. Инструментът позволява на потребителите да проследят загубения или откраднат ултрабук и да го заключат дистанционно,за да защитят личната си информация. McAfee Anti-Theft включва и криптиране на информацията и „скрит режим”, който позволява на собственика на устройството да подсигури защита на данните си, като същевременно може да го проследи в случай, че бъде откраднато или загубено. Възможностите за защита от фалшификация осигуряват сигурност на информациятадори когато хард дискът бъде премахнат или операционната система бъде преинсталирана.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes