ИС „Уведомление РМС 593″ на dWare напълни бюджета с 8,3 млн. лева само за 4 седмици

Септември 21, 2016 от admin

Близо 18 хиляди са регистрираните уведомления от разпоредители с бюджет с искане за проверка на наличие или липса на просрочени публични задължения към приходните администрации с цел предстоящи плащания на стойност над 590 млн. лева. От тях за 2479 лица Информационната система„Уведомление РМС 593″ на МФ е установила просрочени публични задължения, сочи статистиката към 15 септември.

 

Прекият ефект върху бюджета от влизането в сила на новото РМС № 593 и работата на Системата само за четири седмици или 18 работни дни от 22.08.2016 г. до 15.09.2016 г., е в размер на близо 8,3 млн. лева.

С цел повишаване на събираемостта на публичните вземания и за намаляването на разходите за тяхното събиране чрез електронен обмен на информация между приходните администрации и МФ, правителството прие Решение на МС № 593 от 20 юли 2016 година и промени условията и реда за разплащанията на разпоредителите с бюджет по договори.

Информационната система „Уведомление РМС 593″ е разработена от dWare Ltd по поръчка на МФ с цел прилагането на Решението на правителството и е достъпна на интернет страницата на Министерството.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes