Вече плащаме без банкова карта с PayPal в България

Ноември 11, 2013 от itFORUM

Глобалният лидер в онлайн плащанията PayPal пуска на българския пазар нова безплатна банкова функционалност за захранване. Тя позволява на повече от 4 милиона потребители в България да прехвърлят пари от банковата си сметка към акаунта си в PayPal и да извършват плащания онлайн безопасно, без да използват банкова карта. Иновативната услуга е една от ключовите за PayPal в Централна и Източна Европа и вече е достъпна за българските потребители.

 

С пускането й в сътрудничество със словашката компания TrustPay компанията цели да даде възможност на потребителите да пазаруват по-бързо и по-сигурно навсякъде по света, без да е необходимо да разчитат на банкова карта, което е една от основните бариери пред българите при пазаруване онлайн. Сред топ банките, които предлагат опция за използването й, са УниКредит Булбанк, Райфайзен Банк, Алфа Банк, Банка ДСК, ПроКредит Банк и ОББ (Обединена българска банка).

Тъй като PayPal функционира на 193 пазара, услугата за захранване на практика позволява неограничен достъп до целия свят без банкова карта. Основата му характеристика е сигурността, която дава, тъй като не се изисква финансова информация при покупка. Освен това, проучванията на потребителското поведение доказват, че потребителите купуват по-малко с този метод за разплащане в сравнение с използването на кредитна карта, което подобрява контрола на разходите.

„Радваме се да оповестим продължаването на партньорството си с Trust Pay и да пуснем банковата функционалност за захранване в България. Банковото захранване на PayPal акаунти в България дава на потребителите ни възможност сигурно да плащат с PayPal на 193 пазара, независимо дали искат или не да ползват банковата си карта и банковата си сметка”, каза Гана Евтушенко, ръководител Бизнес развитие, PayPal Central and Eastern Europe.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes