Виртуализацията ще стимулира развитието на някои ИТ сфери

Ноември 23, 2010 от itFORUM

Виртуализационните и облачните решения ще дърпат определени сфери на ИТ пазара през следващата година. Това става ясно от нов доклад на американската банка Goldman Sachs за технологичните разходи през 2010 г. Анализаторите не предвиждат особено силен ръст, но отбелязват, че показателите ще са по-добри от тазгодишните.

В момента специалистите от корпорацията таят оптимизъм по отношение на следващата година, отбелязвайки, че увеличението на ИТ разходите много зависи от макроикономическите условия. Въпреки че болшинството технологични сегменти имат възможности за ръст, при някои от тях като офшорното програмиране спадът може и да продължи.

Сегашната прогноза на Goldman Sachs съществено се различава от доклада за ноември 2008 г., когато специалистите предричаха катастрофален спад в разходите за информационни технологии. Според тях периодът на икономическа рецесия бавно върви към своя край, въпреки че темповете на възстановяване на целия ИТ пазар за следващата година са много сложни за анализ и предвиждане. Все пак сферите, в които се очаква ръст, са разработката на приложения, инфраструктурните решения и системната интеграция и особено онези, използващи иновационни технологии, като виртуализацията и облачният компютинг, които в момента бележат възход. Също така в доклада потвърждава тенденцията, че на пазара съществува относително малко търсене на хардуерни продукти.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes