Visa Европа пусна услуга за разплащания от човек на човек, през мобилния телефон

Октомври 18, 2011 от itFORUM

Мобилни разплащания от човек на човек (Visa Mobile Person-to-Person payments) и известия за извършена транзакция (Visa Alerts) са новите услуги натехнологичната компания за разплащания Visa Европа. Те са създадени, за да помогнат на потребителите да управляват средствата си и да извършват плащания от мобилните си телефони.

 

При представянето им Питър Айлиф, главен изпълнителен директор на Visa Европа, каза: „Новите услуги ще осигурят на банките-членове на Visa Европа нужните средства, за да отговорят на нарастващото търсене на бързи, сигурни, удобни и иновативни начини за извършване и управление на разплащанията посредством мобилни телефони. Начинът, по който плащаме се променя. Това се дължи на бързото развитие на новите технологии и растящата нужда на потребителите от по-гъвкави решения за разплащания. Двете нововъведения са първите от цяла поредица нови продукти и услуги, които Visa Европа ще представи през следващите месеци. Всички те имат за цел да отразят фундаменталната промяна в поведението на потребителите. Вече наблюдаваме ранното възприемане на мобилните разплащания, а през следващите няколко месеца ще видим масовото навлизане на NFC технологии, усъвършенствани услуги за лоялност и електронна търговия, и в крайна сметка пускането на нов дигитален портфейл“.

Мобилни разплащания от човек на човек на Visa

Мобилните разплащания от човек на човек на Visa позволяват на регистрираните за услугата потребители да изпращат средства до всеки картодържател на Visa в Европа директно от своя мобилен телефон. Услугата е защитена от целия опит и всички средства за защита на платежната система Visa Европа. Специално разработено приложение прави лесно изпращането на пари до контакт в телефонния указател, мобилен номер или до определен номер на карта Visa – без значение дали получателят е регистриран за услугата или не. Ползите от мобилните разплащания от човек на човек на Visa са:

·       Много лесни и удобни мобилни разплащания – без значение дали става въпрос за 10 евро, взети назаем от приятел, да се раздели общата сметка в ресторанта или да се изпратят пари на студент, който учи в друг град или страна.

·       Не е необходимо да се открива отделна сметка.

·       Същото ниво на сигурност, с което са известни всички транзакции на Visa.

·       Не eнужно получателите на сумата да са регистрирани за услугата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Известия на Visa

Известията на Visa са услуга, която известява регистрираните за нея картодържатели на Visa в реално време, когато тяхната карта е използвана за извършването на покупка или изтегляне на пари в брой. Услугата използва платежната мрежа на Visa Европа, за да обработва информацията. Ползите от известията на Visa са:

·       Лесен и бърз начин за уведомяване за извършена транзакция в рамките на страната или в чужбина.

·       Удобен начин за създаване на архив за извършените транзакции, без да трябва да се пази всяка отделна касова бележка.

·       Защита против измами – потребителите научават моментално, когато тяхната карта бъде използвана без тяхно разрешение.

Двете услуги ще се достъпни за банките-членове на Visa Европа през октомври 2011 година.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes