VIVACOM продаде 50% от поделението си за ТВ и радио излъчване

Август 31, 2010 от admin

Вписването на окончателния договор за продажбата на 50% от Националното управление “Радио и телевизионни станции” (НУРТС) в Търговския регистър вече е факт. Така се финализира сделката между VIVACOM и международния финансов инвеститор Mancelord Limited за продажба на специализираното поделeние на БТК, чийто основен приоритет за в бъдеще ще бъде развитието на телевизионно и радиопредавателната му мрежа. През юни сделката беше одобрена последователно от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Целта на сделката е НУРТС да се превърне в конкурентен играч на пазара на дигитално разпръскване в България и в доставчик на мултиплекс услуги в национален мащаб. Националното управление ще се възползва от допълнителната финансова подкрепа, за да осъществи своята стратегическа програма за инвестиции, свързана с въвеждането на цифрово телевизионно и радио излъчване, както и за разработване на нововъведения в своята цифрова инфраструктура.

Според изискванията на Европейския съюз всички държави-членки трябва да прекратят напълно аналоговото телевизионно излъчване до края на 2012 г. България също е поела ангажимент да спази този срок. За да може това да се случи, е необходимо изграждането на инфраструктура, която да направи излъчването чрез новата технология възможно.

НУРТС е водещ доставчик на услуги за радио и телевизионно излъчване чрез единствената по рода си мрежа от над 800 стратегически разположени обекта, покриваща почти 100% от българската територия. От 2006 г. насам компанията предоставя услугата наземно цифрово радиоразпръскване по стандарта DVB-T на територията на София. До момента НУРТС представляваше подразделение в рамките на групата на VIVACOM.

Сделката бе осъществена под формата на продажба на търговско предприятие по чл. 15 от Търговския закон, към която се прилагат правилата за гарантиране правата на кредиторите на продавача, съгласно разпоредбите на чл. 16 а, ал. 2 от Търговския закон, които осигуряват в срок от 6 (шест) месеца от вписване на прехвърлянето защитата на правата на всеки кредитор на VIVACOM или “НУРТС България” ЕАД, чието вземане не е обезпечено и е възникнало преди датата на вписването на прехвърлянето.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes