VIVACOM е със 17% ръст в приходите от мобилни услуги

Май 9, 2011 от itFORUM

VIVACOM отчита 17% ръст в приходите от мобилни услуги за първото тримесечие на 2011 г. спрямо същия период на 2010 г. Това показват финансовите резултати на телекома, публикувани днес. Увеличението на пазарния дял във всички сегменти на мобилния бизнес се дължи на политиката на VIVACOM за предоставяне на пълна свобода на избор на потребителя и на клиентски ориентираните решения, включени в тарифните й планове.

 

Компанията печели абонати като остана единственият телеком, който премахна клаузата за автоматично подновяване на договорите както за новите, така и за старите си клиенти, пусна неограничен мобилен интернет в пакетите си без необходимост от преподписване на договор и осигури най-доброто покритие на 3G мрежа в България – 94% от населението. VIVACOM бележи най-голям ръст в броя на новите мобилни абонати – за една година той е 37%. Със 106% са се увеличили и клиентите на мобилните дейта услуги на VIVACOM спрямо същия период на миналата година.

Финансовите резултати за първото тримесечие показват и много добър прием на най-новата услуга на оператора – VIVACOM TV. В края на лятотокомпанията пусна цифрова телевизия директно до клиента, като само задеветмесеца VIVACOM стана вториятнай-голямдоставчик на сателитна телевизия в България с над 50 000 клиенти на услугата.  

Операторът продължава да се нарежда на второ място в страната по приходи и клиенти, като приходите от мобилна телефония продължават да показват сериозен ръст. Тенденцията към нарастване на приходите от мобилни услуги, които в голяма степен да компенсират спада в трафика на фиксираните телефони, остава в сила и през първото тримесечие на 2011 г., което води до намаление на общите приходи на телекома само с 3% (с изключване на приходите от радио и телевизионно излъчване) за тримесечието спрямо същия период на миналата година.

Финансовото положение на компанията остава стабилно с наличност по банкови сметки и банкови депозити в размер на 132 млн. лв. за първото тримесечие на годината – 15% увеличение на годишна база.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes