VIVACOM награди победителите в конкурса си за есе

Януари 11, 2011 от itFORUM

Над 350 студенти от общо 35 български 10 чуждестранни университета се включиха в конкурса на VIVACOM и сп. ТЕМА за написване на есе на тема „Всичко, което ни свързва”. Официалното награждаване на победителите в инициативата се проведе в сградата на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в присъствието на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, много студенти, ректори на университети и други официални лица.

"Благодарим на всички участници в конкурса. Огромният интерес, който те проявиха, означава две неща: първо, темата е актуална и вълнува младите – какво ни свързва, как и защо. Второ, младите българи имат реален интерес към съвременния живот, към това, което се случва около тях, и искат да споделят мислите и емоциите си с другите - каза Михаела Калайджиева, генерален секретар на VIVACOM. - Нашата компания има дългосрочна социална политика, която от години включва образованието. Ще продължаваме да подкрепяме проекти за младите, тъй като те са в унисон с нашите ценности: иновативни, динамични, вдъхновяващи, ефективни и честни.“

Министър Игнатов връчи чек в размер на 5 000 лева на победителя в надпреварата Георги Мерджанов, дипломант по драматургия в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Бих искал да поздравя не само победителите, а всички, които взеха участие в конкурса, защото вие сте бъдещите лидери на мнение в страната, каза министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Той допълни, че се надява в бъдеще все повече участници да се включват в подобни инициативи. Втора награда в размер на 3 000 лева беше поднесена от Михаела Калайджиева на Райко Байчев, студент в СУ "Св. Климент Охридски", магистратура "Изкуства и съвременност XX-XXI век". Главният редактор на сп. ТЕМА Валери Запрянов връчи чек на стойност 2 000 лв. на Георги Щерев, студент трети курс по право в СУ "Св. Климент Охридски". 

За първите десет студенти беше осигурена и допълнителна поощрителна награда - годишен абонамент за сп. ТЕМА, както и публикуването на есетата им в списанието. Освен това, на класиралите се от 4-то до 10-то място сп. Тема ще изплати по 100 лева хонорар за публикуването на писмените материали в изданието.

Оценяването на есетата и класирането на най-добрите бе реализирано от авторитетно петчленно жури в състав: писателят Георги Данаилов – председател на журито, главният редактор на сп. ТЕМА Валери Запрянов, журналистът и писател Любен Дилов–син, писателката Кристин Димитрова и професорът от Софийския университет Валери Стефанов.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes