VMware и Софийски университет откриват ИТ академия

Март 5, 2013 от itFORUM

VMware световен лидер в областта на виртуализацията и cloud инфраструктурите, съобщи за откриването на VMware ИТ академия в България в сътрудничество със Софийския университет. Инициативата е по идея на VMware в продължение на активното сътрудничество с водещите български университети. Глобалната академична програма се фокусира върху основните принципи на виртуализацията и разглежда процесите по инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри, както и предоставя подробна информация и запознаване с най-популярните продукти на VMware.

 

Диана Стефанова, управляващ директор, Центрове за разработка,  България & EMEA коментира: "Целта ни е да подпомогнем българското образование и създадем условия за достъпно и качествено обучение по последните световни виртуализационни  технологии. Така ще повишим значително знанията на студентите и съответно конкуретноспособността им на пазара на труда след завършване на висшето им образование".

СУ "Св. Климент Охридски" е първата одобрена институция от няколко водещи български университети, подали заявки за включване в програмата. Над 60 студенти от Софийския университет вече се обучават в стартовата група на новосъздадената академия. След успешно приключване на обучението си завършилите ще получат специален сертификат, който им дава право за  явяване на изпит за Virtualization Certified Professional квалификация във VMware на много по-ниска цена от редовната.

"ИТ академията на VMware има за цел да даде шанс за качествено професионално обучение на тези, които не могат да си позволят цената на  курсовете, предлагани в комерсиалните центрове - каза проф. д-р Красен Стефанов от СУ. - В допълнение тази инициатива е сериозно стъпка в посока сближаване между бизнеса и образованието".

Ниските цени във VMware IT Academy правят курсовете достъпни за широк кръг студени с желание да научат повече за виртуализацията и VMware vSphere: Install, Configure, Manage ESXi 5 и VMware vCenter Server 5.1.

За обучаващи се в СУ "Св. Климент Охридски" курсът е безплатен, а за студенти от други университети цената е 500 лв. За всички останали обучението струва 1500 лв.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes