VMware откри ИТ академия в Нов Български Университет

Март 6, 2014 от itFORUM

VMware, световен лидер в областта на виртуализацията и cloud инфраструктурите, съобщи за откриването на VMware IT академия в Нов Български Университет. Инициативата на компанията е в продължение на активното й сътрудничество с водещите университети у нас и ангажираността към развитието на българското образование. Глобалната академична програма на VMware се фокусира с върху основните принципи на виртуализацията и разглежда процесите по инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри, както и предоставя подробна информация и запознаване с най-популярните продукти на VMware. 
 
След разкриването на VMware IT академия в Софийския университет в началото на 2013, Нов Български Университет е втората академична институция в региона, в която VMware открива IT академия.
 
"Разкриването на още една IT академия на VMware в България потвърждава целта на компанията да подкрепи развитието на технологичните умения като фокус в българското образование. Амбициите ни са да разкрием подобни академии във всички водещи университети, които да създадат условия за ценово достъпно и качествено виртуализационно обучение.” коментира Диана Стефанова, Управляващ директор, Центрове за разработка, България & EMEA, VMware.
 
Обученията в НБУ стартират от началото на тази година и се провеждат в собствено оборудвана компютърна зала в групи до 12 човека. Всеки участник получава индивидуално внимание и възможност да изгражда и конфигурира собствен лаб. След успешно приключване на курса завършилите получават специален сертификат, който им дава право за явяване на изпит за Virtualization Certified Professional квалификация на 70% по-ниска цена от редовната. Обучаващите в VMware IT академия са преподаватели от НБУ, подготвени и сертифицирани по VCP, VCI от VМware.
 
„Целта ни е чрез VMware академията да предложим достъпна и съвременна програма за обучение на студентите, която да повиши техните знания и умения. Това е изключително конкурентен пазар на труда и се стремим да осигурим технологичното ноу хау за успешно кариерно развитие в областта на виртуализацията”.- коментира доц. д-р Венцислав Джамбазов – декан на ФДЕПО, НБУ.
 
 
Във VMware IT Academy студентите ще могат да научат повече за виртуализацията и продуктите на VMware vSphere®: VMware Install, Configure, Manage [V5.1]. За обучаващи се в НБУ курсът е на цена от 250 лв, а за всички останали обучението струва 300 лв.  Повече информация за VMware IT Academy в НБУ: http://cc.nbu.bg/ucheben-center/vmware-academy/
 
 
Първата в България VMware IT академия е открита в началото на 2013 в СУ „Св.Св.Климент Охридски” и вече 112 студента (80 от СУ и 32 външни курсисти) са преминали успешно обучението си в нея. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes