Windows Server 8 ще предоставя услуга за съхранение на данни в облака

Април 2, 2012 от itFORUM

Станаха известни някои нови подробности за следващата версия на сървърната операционна система Windows Server, известна засега под името Windows Server 8. Според информация, публикувана в корпоративния блог Windows Server Blog, освен обновяване на платформата Майкрософт ще предложи и нова услуга, наречена Microsoft Online Backup, предназначена за бързо и безопасно копиране на различни файлове и папки в облачни сървъри. По този начин корпоративнните потребители и системните администратори ще бъдат засраховани допълнително срещу загуба на важни данни в случай на сериозна авария, например при разгръщането на софтуер в дадена организация.

 


Новата облачна услуга е изградена с фирмената платформа Windows Azure, а за работата й се използва специален клиентски агент, зареждан по мрежата, Microsoft Online Backup Agent. Той осигурява възможността безопасно да се пренесе избраната информация в онлайн хранилище. Сега услугата Microsoft Online Backup е достъпна с Windows Server “8” Beta като безплатна бета версия и осигурява на клиентите 10 GB дисково пространствo, но разработчиците предупреждават, че по време на предварителното тестване те могат да поддържат само ограничен брой потребители.


За да получите покана за участие в програмата за бета тестване, трябва да се регистрирате на http://connect.microsoft.com/onlinebackup.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes