Xerox представи доклад за глобалния си принос в устойчивото развитие

Януари 7, 2011 от itFORUM

Xerox представи своя доклад за глобален принос за устойчиво развитие 2010. Документът представлява изчерпателен преглед на дейностите и прогреса на компанията в областта на корпоративната социална отговорност: природосъобразност, управление и етика, удовлетворение на клиентите, етническо разнообразие сред служителите, развитие на екипа, корпоративно дарителство и доброволни инициативи.

В писмотодо акционерите, включено в доклада, Урсула Бърнс, председател и главен изпълнителен директор на Xerox, пише „Днес ние сме много по-голяма компания. Предлагаме много по-обширно портфолио от услуги и технологии. Разширихме значително обхвата си на световно ниво. Въпреки това, определени неща остават непроменени. Ние вярваме, че сме част от продължителния експеримент да докажем, че приносът към общественото развитие и добрите резултати са не просто съвместими, но и синергични – както в добри времена, така и във времена на предизвикателства.”

Докладът за глобален обществен принос през 2010 г. е организиран около 5 теми, които улавят същността на усилията на Xeroxв тази насока:

  • Управлението на бизнеса с почтеност и прозрачност изгражда доверие и привлича инвеститори;
  • Насочване на ресурсите към удовлетворяване на изискванията на клиентитеосигурява поток от приходи, който позволява инвестиране в нововъведения и бъдещ ръст;
  • Грижата за по-зелен свят, посредством природосъобразни нововъведения и разработки, спестява пари, добавя стойност и помага за развитието на нови пазари;
  • Създаването на комфортно работно мястоза служителите на Xerox повишава конкурентноспосбността на компанията;
  •  Оптимизирането на ресурсите за по-добър свят повишава качеството на живот за служителите на Xerox, както и икономическия климат за клиентите на Xerox.

Компанията подчертава своя прогрес в природосъобразносттаи опазването на околната среда:

  • С цел да сведе въглеродния си отпечатък до нула, емисиите парникови газове на Xerox са понижени с 31 процента от 2001 г. до 2009 г. - резултат от подобрената енергийна ефективност, новите технологии и усъвършенстваните практики на управление;
  • Xeroxнадминава миналогодишната си цел да постигне ръст в сертифицирането с ENERGY STAR - 92 процента при новите продукти, които отговарят на строгите изисквания на ENERGY STAR от юли 2009 г., с 12 процента повече от 2008 г.
  • Фабриката за ЕА (емулсионно-агрегиран) тонер в Уебстър, САЩ постигна пълна безотпадност (нулево ниво на отпадъците). Първоначално целите на компанията са за постигане на 97 процента безотпадност на съоръженията чрез повишаване степента на рециклиране и повторна употреба до 2012 г.
  • За постигане на целите си за нулево замърсяване, Xerox установи партньорство със световната компания за рециклиране, Closethe Loop. Тя предлага на клиентите повече възможности при връщане на употребени материали, като тонер касети и фюзери.

През февруари, Xerox придоби Affiliated Computer Services, голяма компания за аутсорсинг на бизнес и ИТ процеси. Заедно с ACS, Xeroxразработва пакетни бизнес процеси и практики, предоставяйки единен източник на отчетност и ключови показатели за дейностите, насочени към обществения принос на компанията.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes