Xerox увеличава производството на своя EA тонер

Декември 15, 2010 от admin

Xerox ще инвестира 25 милиона щатски долара през следващата година за разширяване на завода за производство на емулсионно-агрегиран (EA) тонер. Разширяването цели да се задоволи нарастващото търсене на тонер, произведен по химичен път, за принтерите и производствените процеси на Xerox. Проектът ще увеличи с 50 процента производствения капацитет на Xerox на емулсионно-агрегиран тонер в завода на компанията в Уебстър, Ню Йорк.

Заводът за производство на ЕА тонер отвори врати през 2007 г. Повече от 32 км тръби и цистерни от неръждаема стомана произвеждат милиарди частици тонер с големината на микрон. С първоначално планиран бюджет от 60 милиона долара, общата инвестиция за изграждане на завода към днешна дата възлиза на 100 милиона долара. Разширяването на завода ще започне този месец и се очаква да завърши до края на 2011 година. Десет нови инженери и техници ще се присъединят към настоящите 75 служители.

Разработен от Xerox и защитен с повече от 300 патента, ЕА тонерът създава по-прецизен образ, като изразходва по-малко количество тонер на страница. След въвеждане на ЕА тонера, Xerox и FujiXerox пуснаха повече от 50 офисни устройства за печат и производствени системи, които работят с него. Днес заводът произвежда ЕА тонер за нуждите на продуктите на Xerox по целия свят.

„Ние сме един от най-големите производители на тонер в света и като такъв разглеждахме различни възможности за разширяване на производствения ни капацитет- каза Уим Апело, президент на Xerox Global Business and Services Group. - Избрахме да развием настоящия обект не само защото икономически е най-изгодно, но защото така можем да ползваме солидния местен технологичен опит и да инвестираме в увеличение на заетостта в САЩ”.

Пететажният завод се простира на 30 480 м2 близо до Рочестър, Ню Йорк. Сградата е проектирана като енергоспестяваща и ползва 4 000 сензора, които проследяват промяната на температурата, влажността, въздушния поток и други данни.

Обикновеният тонер се произвежда като физически се стрива сложен полимерен материал на дребни частици с размера на микрон. За разлика от него, ЕА тонерът се генерира по химичен път, който позволява прецизен контрол върху размера, формата и структурата на частиците. Тази нова екосъобразна технология на Xeroxводи до по-добро качество на отпечатаното изображение, по-нисък разход на тонер и енергия за производство и печат.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes