Законът за електронна идентификация на обществено обсъждане

Февруари 27, 2015 от admin

Проектът на Закон за електронна идентификация ще бъде публикуван за обществено обсъждане в началото на март 2015 г. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов на откриването на семинар за споделянето на опит между България и страните от „Вишеградската четворка по въпроси на електронното управление. Работната група за подготовка на нормативния акт положи сериозни усилия да създаде един съвременен проект, който е базиран на Европейския регламент от 2014 година, добави заместник-министърът.

Валери Борисов припомни, че преди 2 години Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията успешно реализира пилотен проект за електронна идентификация. „За съжаление резултатите не бяха използвани, до този момент нито една администрация не промени системите си, така че да даде възможност за достъп до нейните данни и услуги с електронна идентификация“, коментира заместник-министър Борисов.  По думите му, правителството полага усилия да навакса изоставането, което е натрупано през изминалата година и половина. Електронното управление не е възможно без средство за цифрова идентификация на гражданите и бизнеса, каза още заместник-министърът.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes