Започва безплатния курс за предприемачи с иновативни идеи StartUP Academy

Ноември 11, 2013 от itFORUM

VIVACOM Art Hall ще стане домакин на второто издание на безплатния курс за предприемачи с иновативни идеи StartUP Academy, организиран от StartUP Foundation с подкрепата на телекома. Курсът започва от 19 ноември и продължава до края на годината с много практически лекции и занимания, които целят да превърнат идеите на младите предприемачи в устойчив бизнес. Академията отново е напълно безплатна и със свободен достъп, но местата са ограничени и се изисква предварителен депозит от 200 лв., който ще се възстановява на участниците при редовно участие и завършване на курса. Всички кандидати могат да подадат заявка за участие до 17 ноември с кратко описание на своята идея за иновативно бизнес начинание тук.

 

Програмата на академията включва StartUP Boot camp курс с над 10 отделни модула, който покрива всички необходими знания като бизнес моделиране, валидиране на идея, изграждане на марка, продуктов мениджмънт, маркетинг, управление на човешки ресурси, привличане на рисков капитал и т.н. Всяка лекция се води от предприемачи и е изцяло практически фокусирана. Отделно от тях се провеждат StartUP Talks- мотивационни и вдъхновяващи лекции и срещи с успешни предприемачи, които споделят своя опит и истории на успеха. Събитията в програмата на StartUP Talks са отворени за посещение и за широката публика освен за селектираните участници в курса.

В първата пилотна серия на курса през пролетта участваха 60 човека, представили най-добрите идеи от общо 240-те получени кандидатури. Сред тях се отличиха различни идеи за иновативен бизнес от услуги в различни сфери, но най-много бяха идеите за мобилни и уеб приложения с потенциал да достигнат глобален потребителски интерес. До участие в есенното издание на курса ще бъдат допуснати само 30 човека, което ще даде на организаторите възможност да повишат качеството на екипите и да създадат по-добри условия за работа на лекторите и менторите върху тяхната идея. Най-добрите екипи ще получат възможността да се презентират директно на финалния етап пред журито на двата най-големи фонда за рисков капитал у нас – LaunchHubи Eleven.

Проектът StartUP Academy на Фондация StartUP и VIVACOM е номиниран за участие в Европейските награди за насърчаване на предприемачеството и ще бъде представен като успешна практика в цяла Европа.Академията е част от дългосрочния проект VIVA StratUP на VIVACOM Фонд, който има за цел да популяризира и стимулира иновативното предприемачество и добрите идеи в българската икономика. В предстоящите месеци телекомът партнира на още редица събития като StartUP Weekend, StartUp конференция и още много лекции и дискусии в Телефонната палата, които ще допринесат за развитието на предприемаческата среда у нас.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes