ZyXEL: Нов IPv6-сертифициран фърмуер ZLD3.0 повишава сигурността на мрежата

Февруари 21, 2012 от itFORUM

ZyXEL Communications представя ZLD3.0, ъпгрейд на фърмуера за фамилията продукти ZyWALL USG (Unified Security Gateway), предназначен за осигуряване на бизнес клиентите с мрежова защита срещу възникващи кибер заплахи и нерегламентирани опити за проникване. С въвеждането на няколко авангардни функции и IPv6-сертификация, фърмуера ZLD3.0 предоставя оптимална комуникационна ефективност и производителност на бизнеса.
 

Фамилията продукти USG постигат висока производителност чрез новият фърмуер ZLD3.0, с който се активират защитни функции като проверка, откриване и филтриране. Това допринася за по-добра оптимизация на пропускателната способност при изпълнение на критични приложения, като например VoIP. За да защити бизнес потребителите по време на миграцията от по-стария IPv4 към пълен IPv6 протокол, който осигурява огромен брой интернет адреси за все повече мултимедия приложения, фърмуера ZLD3.0 е сертифициран със златно лого "IPv6-Ready". Сигурността при изпълнение е особено критична в новата инфраструктура, тъй като всяка система в мрежа, базирана на IPv6 протокол притежава уникален IP адрес и има възможност за повече заплахи и атаки. ZyXEL получи своето първо „IPv6-Ready“ лого през 2004 година. През 2010 година беше придобито златно лого “PhaseII IPv6 Ready” за VDSL2 интегрирани устройства за достъп (IADs) и CPE (Customer Premise Equipment) продукти.

В допълнение, новият фърмуер ZLD3.0 предоставя и много функции за удобство на потребителите.  Механизмът за конфигурация "Easy VPN" облекчава ИТ персонала от допълнителни усилия, чрез възможността за автоматично конфигуриране, което активира ефекта от новата защита, след приключване на ъпгрейда. По този начин се предотвратява риска от прекъсване на мрежовата сигурност. Новият фърмуер поддържа VPN технология за iPhone, базирани на Android смартфони и други мобилни устройства в отговор на нарастващия брой потребители на мобилни устройства. Служителите могат да се свързват лесно към фирмената мрежа за бизнес комуникация, навсякъде, без притеснение за възможна злоупотреба или подслушване в мрежата.

 Разработени в сътрудничество с доставчици на водещи в индустрията решения за филтриране на съдържанието,  продуктите от фамилията ZyWALL USG изпълняват задачи за изчерпателно и актуално филтриране на съдържанието, с което се гарантира задълбочена и безупречна защита за мрежата.

Повече детайли и линк за безплатно изтегляне на ZLD3.0 фърмуер, могат да се намерят в USG ZLD3.0 на www.zyxel.com.

 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes