Бизнес интелигентност

Всички интервюта

Всеки път, когато сме били свидетели на конкуренция между различни ERP внедрители установяваме, че нивото на конкуренция се определя от морала на „играчите“ и от това доколко в преследване на техните собствени интереси те наистина са водени в своите действия от интереса на клиента.
Нашите очаквания като фирма консултант и внедрител на бизнес софтуер са през следващия програмен период подобни начинания да се осъществяват координирано, в дългосрочен план, а не инцидентно и ударно, както се случва в момента.
На българския пазар могат да се намерят ERP системите на водещите световни производители, системи от по-нисък клас, както и бизнес софтуер на български разработчици. Всичко ще зависи от това, какво иска клиентът. Но всяко разпределение, различно от 80 към 20 в полза на глобалните ERP системи, ще бъде нелогично.
Много компании правят грешката да не виждат по-далеч от незабавната автоматизация на даден процес, но само тези, които ще успеят да проектират развитието си с тази имплементация, ще са тези, които ще имат истинската полза от внедряването.
Много фирми внедрители в борбата за клиенти са включили в тръжните си документи елементи, които реално са почти невъзможни за изпълнение. Това ще доведе до нелоялна конкуренция и до задължаването на даден клиент да избере бенефициент, който не е най-подходящ за него.
Времето е малко и всяко забавяне излага на риск проекта, респективно усвояването на одобрените средства. Никога досега в историята на българския ERP пазар не се е налагало да се внедряват толкова много ERP системи в рамките на една година. Това определено ще натовари внедрителите и консултантите повече от всякога.
Предимството на българските доставчици е по-достъпната цена за внедряване и обслужване. За сметка на това при покупка на система от глобален доставчик съществува гаранция, че отговаря на съответната характеристика за ERP.
Разпространи съдържание

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes