Бизнес софтуер

Секцията съдържа актуални новини в областта на бизнес анализа (Business Intelligence), планиране ресурсите на предприятието (Enterprise Resource Planning) и софтуера като услуга (Software as a Service). Ще можете да се запознаете с последните тенденции при софтуера за управлението на взаимоотношенията с клиенти (Customer Relationship Management), управлението на веригата с доставки (Supply Chаin Management), управлението на складовете, управлението на човешките ресурси (HR Management). Ще прочетете добри практики и съвети, свързани с управлението на бизнес процеси (Business Process Management) и нововъзникващите Enrerprise 2.0 приложения за сътрудничество и съвместна работа, уеб приложения, уикита и корпоративни социални мрежи.

Тема във фокус

Съвместен CRM проект между Некст Консулт и Булстрад Живот VIG на база Salesforce


Булстрад Живот VIG е една от водещите компании на българския животозастрахователен пазар, с над 20 годишен успешен опит в предлагането на решения за животозастраховане, както за индивидуални, така и за корпоративни клиенти. През 2013 г. компанията стартира Здравната услуга в отговор на нарастващата нужда от по-надеждна здравна грижа, качествено здравно обслужване и повече възможности за постигане на широк спектър от медицински услуги на територията на България. В момента компанията е номер едно...

Десетте основни грижи на ИТ директорите през 2016


Кои са най-важните въпроси за ИТ лидерите, които да си зададат през 2016? „Обществото за управление на информацията“ е анкетирало 785 организации, за да ги открие и включи в своето изследване „ИТ тенденции през 2016“. Ето кои са първите 10.

NoSQL бази данни – какво представляват и 10-те неща, в които са най добри


Добрите стари релационни бази данни не се справят много добре с темповете на съвременния свят, въпреки че все още са тези, които крепят на плещите си основните операции на бизнеса – те осигуряват възможност на старите приложения да посрещат днешните бизнес нужди, самите те са заобиколени с огромна екосистема, а и има много квалифицирани кадри, свързани с тях.  

Технологични тенденции, които ще влияят на компаниите през 2015 г.


През 2015 година реални плодове за бизнеса ще започнат да дават нашумелите технологии през последните години, като анализа на големите данни, интернет на нещата и приложенията за тях. Както обикновено, компаниите, които правилно определят посоката на технологичния вятър, ще успеят да го използват, за да разширят пазарите си.  

Софтуерът на промяната


Да има ИТ директор с икономическо образование би трябвало да цел на всяка компания, защото основната битка е в това да се предлагат все по-качествени ИТ услуги на все по-ниска цена.  И тази битка се води на поле, в което технологиите стават все по-сложни и все по-свързани една с друга. И бизнес и ИТ потребители с все по-голяма охота търсят технологии, който по някакъв начин скриват цялата си “нечовешка” сложност зад по-приветливи интерфейси за управление и поддръжка. 

Новини

С него компаниите, използващи платформата, ще могат да въвеждат собствени бизнес правила  
На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието,...
На специална среща с медиите днес, Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България, представи постигнатите резултати и фокусните направления в бизнеса на компанията на местния пазар.  
Над 200 ръководители на компании от различни сектори на бизнеса в България обмениха опит, добри мениджърски практики и идеи с водещи експерти в сферата на LEAN по време на международна конференция, която се проведе днес в София Хотел Балкан.  
Технологиите за „машинно обучение“ (machine learning) навлизат изключително бързо в софтуерната индустрия и поредният пример за това е новата версия на системата за управление на бизнеса Microsoft Dynamics NAV на Microsoft. В нея са...
На 15 декември 2016 г в гр. София се подписа споразумение за сътрудничество между Министерството на образованието и науката (МОН), БАСКОМ, Българска аутсорсинг асоциация, БАИТ и ИКТ Клъстер. Церемонията се проведе под патронажа на президента Росен...

Анализи

Според доклада CRM Suites For Large Organizations на международната компания за маркетингови и технологични проучвания Forrester Research, SAP остава един от лидерите на пазара на CRM решения и заедно с основния си конкурент, Oracle.
Икономическата криза показа колко преплетени са световните икономики. Увеличиха се и исканията компаниите да повишат производителността си. Откриването на нови начини за увеличаване или поддържане на пазарния дял и създаването на нови възможности за печалба представляват допълнителни предизвикателства пред компаниите.
В процеса на своето управление всеки бизнес се стреми да постигне няколко ключови цели - да разбере от какво имат нужда потребителите на пазара, да създаде продукт, който се приема като уникален или по-добър от този на конкурентите, да намали до минимум разходите си, като запази удовлетвореността на своите клиенти, и всичко това да доведе до...
Проучване на авторитетната консултантска компания Gartner на тема "Пазарът на CRМ и BI за 2010 година", проведено сред бизнес мениджъри от цял свят показва, че социалните мрежи ще играят все по-голяма роля на пазара на клиентски ориентирани информационни услуги и компаниите трябва да вземат проактивни мерки за въвеждането им, за да...

Интервю

Онлайн търговията и пазаруването в интернет пространството са ежедневие във всяко едно интелигентно модерно общество, каквото несъмнено е и българското. 
Организациите увеличават частта от общите си ИТ бюджети, свързана с тестването и осигуряването на качество (QA-Quality Assurance) на софтуера. Тя е нараснала от 18% през 2012 г. до 23% през 2013 г., сочи World Quality Report 2013-2014, публикуван от Cap Gemini и Sogeti със съдействието на HP.
Premium Drupal Themes by Adaptivethemes