Информационна сигурност

Всички интервюта

Интервю с Томас Тьолке, търговски директор Sophos NEEMEA Кои технологииспоред вас са най-търсените в европейския регион в секторите на корпоративния бизнес, малките и средните фирми и крайните потребители?
Ако в миналото файъруолите са следели само посоката на трафика и са ограничавали достъпа на дадени потребители до определени сайтове. Новите т.нар. APT заплахи обаче са по-сложни и за защита организациите трябва да гледат не само навън, но да отправят поглед и навътре.
Постепенният спад на цените на смартфоните и уеднаквяването на мобилните и десктоп версиите на интернет браузърите означава, че услугите, които човек е свикнал да ползва на персоналния си компютър, ще бъдат достъпни и от личното му мобилно устройство със същите нива на сигурност.
Въпреки по-скромните си финансови възможности една малка компания се нуждае от модерни мрежови решения, които да гарантират нейната стабилност. Тези решения биха могли да бъдат по-евтини, отколкото предполагат повечето хора, особено на фона на възможните последствия от един евентуален проблем.
Информационната сигурност е обширна тема, която не спира да разширява своя обхват. Нещо повече – тя е един от факторите, който спомага за развиването на нова философия за това какво и най-вече къде се намира т.нар. работно място.
Сигурността е една от най-актуалните теми, чиято популярност сякаш не се влияе особено от кризи и всякакви други катаклизми, като понякога дори става обратното. За това кои са предпочитаните решения за защита, какви са очакванията за софтуера като услуга и къде е България във всичко това попитахме Томас Тьолке, мениджър Бизнес и развитие за...
В обхвата на Оперативна програма „Конкурентоспособност“ Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия като междинно звено отвори процедура за конкурентен подбор на проекти по Операция 2.1.2 „Покриване на международно признати стандарти“. Важен елемент в нея е стандартът БДС ISO/IEC 27001:2006...
Разпространи съдържание

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes